Tossen

08 april 2024


Tossen is een activiteit waarbij iedereen met - en tegen elkaar gaat tennissen. Ieder half uur worden de partijen ingedeeld door een toss-indeler. Vooral voor diegene die alleen komt, zijn deze dagen een must. Neem je ledenpas mee!

Wanneer wordt er getost?

Dinsdag*      13:00 – 16:30 uur  het hele jaar door

Woensdag** 20:00 – 23:00 uur  van maart t/m oktober

Donderdag*  09:30 – 11:30 uur  van maart t/m oktober

Vrijdag*       13:00 – 16:30 uur  het hele jaar door

*   voor seniorleden en dagleden
** voor seniorleden en junior/seniorleden

Hoe gaat het tossen?

  • Je kunt tijdens de toss-tijden inlopen. Zorg ervoor dat je tenminste tien minuten voor het hele of halve uur aanwezig bent. Zo heeft de toss-indeler de tijd om leuke partijen samen te stellen.
  • Lever je KNLTB pasje in bij de toss-indeler. Vanaf 1 januari j.l. geeft de KNLTB geen nieuwe ledenpassen meer uit. Als nieuwe leden komen tossen hebben zij geen ledenpas om op het afhangbord in te delen. HBC heeft blanco pasjes gemaakt die in de toss-kist liggen. De Toss-indeler schrijft de naam erop en gebruikt deze voor de toss. Na afloop neemt het nieuwe lid zijn/haar pasje mee om deze bij een volgende toss weer te kunnen gebruiken.
  • Verzoeken voor indeling kunnen gedaan worden bij de toss-indeler.
  • Na een half uur spelen zijn er weer nieuwe partijen samengesteld. Als het druk is moet je soms even wachten voor je weer ingedeeld wordt.
  • Als je wilt stoppen zeg je dit voor aanvang van je laatste partij tegen de toss-indeler. Wanneer je bent ingedeeld is het natuurlijk wel de bedoeling dat je de partij speelt.
  • Je hoeft geen eigen tennisballen mee te nemen, deze zijn op de baan aanwezig. Leg na het spelen deze ballen op het bankje voor de volgende spelers.

We wensen iedereen veel plezier bij het “tossen”!!

Nieuwscategorieën