Welkom bij Tennisvereniging HBC


Hoi!

We vinden het superleuk dat je lid bent geworden bij onze vereniging! 
We organiseren speciaal voor jou leuke activiteiten op de tennisvereniging.
Natuurlijk doe je mee aan de groepslessen maar je kunt ook tenniskids- of junioren competitie én toernooitjes spelen.
Vrijspelen mag natuurlijk ook!
Hieronder lees je er alles over! 

Groetjes van de jeugdcommissie,
Arnold Mettes, Frans Heems, Annelot van der Linde. Victor Westdijk en Jolijn Nikken

Voor vragen kun je altijd terecht bij Frans Heems
[email protected]

Wij wensen je heel veel plezier! 

 

Groepslessen

Nu je lid bent van onze tennisvereniging wil je natuurlijk graag (nog beter) leren tennissen én nieuwe vrienden en vriendinnen maken. Dat kan! Tennisschool Haarlemmermeer verzorgtd de leukste lessen met gave spelletjes en leuke oefeningen waarbij je de techniek goed kan leren. 

Alle jeugdleden krijgen in de zomer (1 april tot 1 oktober) groepsles. De kosten van deze tennislessen (16 lessen) worden door TV HBC betaald.
Ook in de winter worden er tennislessen (15 lessen) gegeven. Hiervoor kan je je apart opgeven. Hier zijn wel leskosten aan verbonden.

Voorkeuren voor groep en lestijden
Voorkeuren voor groep en lestijden kunnen online aangegeven worden. Nieuwe leden kunnen (indien ze dit nog niet gedaan hebben) hun voorkeur aangeven op de website van Tennisschool Haarlemmermeer.  > Klik hier

> hier vindt je al onze informatie over de groepslessen

 


Tenniskids en Junioren

Onze tennisschool volgt het KNLTB Tenniskidsprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leer je de sport razendsnel te spelen. Je wordt in de lesgroepen met leeftijdsgenootjes ingedeeld. Zo maak je snel nieuwe vriendjes en werk je samen naar duidelijke doelen toe. Plezier en samen spelen en genieten van tennis; daar draait het om bij Tenniskids.

Kleuren en leeftijden
Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende fases zodat je zo snel mogelijk leert het spel te spelen. Voor de allerjongste jeugd is er Tenniskids Blauw. Daarna stroom je door naar Rood, Oranje en uiteindelijk Groen. De kleur is afhankelijk van jouw leeftijd, ervaring en vaardigheden. 

Na Groen stopt het Tenniskidsprogramma en stroom je door naar de junioren. Je bent dan helemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen.

Tenniskids blauw
In deze eerste fase maak je kennis met de basis van tennis. Door middel van speelse oefeningen ontwikkel je de eerste bal- en racketvaardigheden. De oefeningen, zoals tik- en balspelletjes met en zonder racket, zijn speciaal gemaakt voor jouw leeftijd.

Tenniskids rood
In deze fase maak je verder kennis met het tennisspel.
Je leert de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ook doe je mee aan leuke activiteiten en speel je korte wedstrijden. Er wordt in Rood gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan.

Tenniskids oranje
In Oranje wordt gewerkt aan je verdere ontwikkeling. Je leert nieuwe slagen en technieken die je helpen om uiteindelijk op een grote baan te spelen. Er wordt getennist met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan.

Tenniskids groen
Dit is de laatste fase in de voorbereiding op het ‘hele baan’ tennis. Als je in Groen tennist, dan speel je met een langzame groene bal op een hele baan. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, maar ook de atletische vaardigheden. Wedstrijden worden langer en het competitietennis speelt een belangrijkere rol.

Junioren
Het Tenniskids programma is afgesloten. De junioren, vanaf 12 jaar,  spelen op een ‘hele baan’ met gele ballen. Deze ballen zijn harder dan de ballen die je in Tenniskids lessen hebt gebruikt. Nu begint het echte tennisspel 

 

Competitie

Tennis is het leukst als je wedstrijden speelt.
Je wordt steeds beter en je ontmoet makkelijk nieuwe vrienden en vriendinnen. Als je competitie gaat spelen, kom je in een team met leeftijdsgenootjes. Je gaat samen op pad en speelt dan een aantal wedstrijden. Supergezellig!

Tenniskids competitie
De Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. In totaal doen zo’n 25.000 kinderen mee aan de leukste competitie van het jaar. De Tenniskids competitie wordt georganiseerd op zondagmorgen. 

Tijdens een Tenniskids competitie speel je korte partijtjes en ontmoet je kinderen van andere verenigingen. De Tenniskids spelen in voorjaars- en najaarscompetitie. Onze vereniging doet in de competities mee met 'Rode en Oranje' teams en 'Groene' teams. Voor beide competities is er een aparte inschrijving.

> meer info over onze Tenniskidscompetitie


Junioren competitie
Bij onze vereniging kan worden ingeschreven voor de Junioren competitie van 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar. Beide competities spelen zowel de voorjaars- en najaarscompetitie. Voor beide competities is er een aparte inschrijving

> meer info over onze Junioren competitie


Vrijspelen

Omdat je jeugdlid bent mag je vrijspelen van maandag t/m zondag van 08:30 tot 20:00 uur. Je kunt samen met een vrienden en vriendinnen die ook lid zijn van de vereniging 7 dagen van te voren een baan reserveren met de KNLTB.Clubapp. Overdag is best veel ruimte!

Wil je met andere spelers vrijspelen? Dat kan ook! In de app kan je 3 introducés toevoegen. De kosten zijn € 2,75 per uur p.p. en worden met online betaling voldaan.


Benodigdheden

Met een racket, sportschoenen en sportkleding kun je zo de baan op. Ben je van plan nieuwe tennisschoenen aan te schaffen? Houd dan rekening met de ondergrond van de banen op onze tennisclub. Er zijn speciale tennisschoenen voor verschillende ondergronden. Onze tennisclub heeft kunstgrasbanen. 

 

Jeugdkalender

Jaarlijks maken we voor onze jeugdleden een kalender met al onze activiteiten. Zet de data in je agenda! Voor elke activiteit wordt je per email uitgenodigd om in te schrijven.
 
Hulp gezocht!
Tennisvereniging HBC draait op vrijwilligers. Toch hoeven de ouders van onze jeugdleden geen bardienst bij ons te doen, dit doen onze senioren. We vragen u wel om bij de jeugdactiviteiten de jeugdcommissie en trainers te assisteren op de baan! Via het inschrijfformulier van een activiteit kun u zich hievoor inschrijven. Kunnen we op u rekenen? Vele handen maken... het gezellig!
 
> naar onze jeugdkalender

 

Veel plezier!

 

Parkinformatie
Bekijk HIER de informatie over het roken, honden en betalen op ons tennispark

Aanprakelijkheid
Het bestuur van TV HBC is niet aansprakelijk voor schade aan of vermissing van zich in het clubgebouw of directe omgeving hiervan bevindende eigendommen van leden of bezoekers. Het bestuur is niet aansprakelijk voor letsel opgelopen in het clubgebouw of op het tennispark van Tennisvereniging HBC.