Renovatie banen - The Movie

05 april 2024


In de twee maanden durende renovatie van onze banen zijn onze leden via deze website op de hoogte gehouden van de werkzaamheden. Alle foto’s en filmpjes hebben we in één film samengebracht.

Bekijk hier ‘RENOVATIE Banen - The Movie' (8 min.)

 

Baanrenovatie 

Ontmantelen door onze vrijwilligers
Op maandag 22 januari hebben een groot aantal vrijwilligers het tennispark ‘ontmanteld’. Onder het genot van een lekker kopje koffie zijn de taken verdeeld om ons tennispark ‘schoon’ op te leveren. 'Vele handen maken licht werk' dus de lijst met werkzaamheden werd dan ook in een uurtje of 4 afgewerkt. Reclamedoeken verwijdert, prullenbakken van de hekken gehaald, alle banken verzamelt, oude stoelen weggegooid, alle baannummers verzamelt, groene winddoeken verwijdert, vlaggenmasten verzamelt, bordjes van de hekken gehaald, singlepalen weggehaald enz.
Al het materiaal wat behouden moest blijven is keurig opgeruimd in de berging waar nog even een verlaagd plafond werd aangelegd om dit netjes te doen. Onze mooie hoge zitbanken zijn opgeslagen op het grasveld bij het zwembad. 
Dit was weer een mooi stukje vrijwilligerswerk binnen onze vereniging.

De aannemer
Op vrijdag 26 januari is de bouwkeet geplaatst op de parkeerplaats zodat het personeel van Antea geen gebruik hoeft te maken van ons clubhuis.

Verwijderen van de hekken en het tapijt
Maandag 29 januari is begonnen met het neerleggen van de rijplaten op het grasveld van het zwembad.
De volgende dag zijn alle hekken van het park verwijderd en afgevoerd.
Vrijdag 2 februari gaat het wel heel erg snel. Het tapijt wordt opgerold en afgevoerd naar de vrachtwagen die dit vervoerd naar een recyclingsbedrijf. Zo is binnen 1 dag al ons tapijt weg.

Tegels en zand
In de week van 5 februari zijn de tegels  van de paden verwijderd. De tegels zijn op pallets gestapeld en worden bij de opbouw hergebruikt.
Daarna zijn de banen afgegraven. Ook het zand is zand keurig opgeslagen bij het zwembad.

Verwijderen drainage, leidingen, lava en inslag baan
19 februari is begonnen met het weghalen van de oude drainage. Ook worden de stroomkabels en de waterafvoer verwijderd.
Daarna is het stukje grond bij de inslag baan leeggehaald en is de lava toplaag van baan 7 afgevoerd.

Opbouwen
Op 26 februari is de nieuwe ondergrond geleverd op het terrein bij het zwembad.
Allereerst is de nieuwe drainage aangebracht waarna is begonnen met het egaliseren van het terrein. De laser-gestuurde technologie maakt het mogelijk om nauwkeurig niveau te meten en te corrigeren.
Vervolgens is een laag lava aangebracht die daarna zorgvuldig is vlak gewalst.
Op maandag 4 maart wordt er begonnen met aanleg van de tegelpaden. Op 11 maart is het plaatsen van het hekken gestart. Uiteindelijk heeft dit 3 weken geduurd.
Vanaf 18 maart komt er eindelijk wat kleur op het park. Op baan 5 en 6 verschijnt het eerste kunstgras. Het uitrollen van 2 banen duurt één dag, de dag erop worden de 2 banen bezand.
Voor de oplevering van de eerste 4 banen komt de Baan Onderhoud Commissie ook in actie. De netten, game-tellers, reclame spandoeken, prullenbakken en vlaggemasten worden weer geïnstalleerd. Ook zijn er nieuwe banken.
Op vrijdag 29 maart 19:00 uur is de eerste 4 banen door de aannemer opgeleverd. Een week later, precies 1 dag voor aanvang van de senioren voorjaarscompetitie, spelen we weer op alle banen.

 

Nieuwscategorieën