Interview met Jorinde Pels, nieuwe voorzitter

15 december 2020


 • Hoe ben je bij deze functie terecht gekomen?
  Jorinde: Ik vergaderde al mee met het bestuur vanuit de Jonge Senioren Commissie, om hun stem te vertegenwoordigen. Dus heb tot nu toe al heel veel vergaderingen bijgewoond. Toen Hans Fonkert besloot de hamer na zes jaar over te geven heb ik over een echte bestuursfunctie nagedacht. Aangezien ik houd van organiseren en regelen, heb ik toen aangegeven dat ik dit ooit wel eens zou willen zijn…en toen vroeg het bestuur of ik dit niet nu al wilde…… de rest is geschiedenis.

 • Kan je wat meer over jezelf vertellen? Wat doe je naast tennis in het dagelijks leven?
  Jorinde: Ik ben kandidaat-notaris bij een klein kantoor in Haarlem. Daar houd ik mij bezig met bijna alle persoonlijke stappen die mensen in hun leven maken.  Zoals het kopen van een huis, samenlevingscontracten en uiteraard statuten opstellen voor verenigingen!  Ik doe daarnaast graag veel dingen met vrienden zoals wandelen, films kijken en gezellig uit eten gaan. Sinds kort woon ik aan de Raadhuisstraat in een heel fijn huis.

 • Wat vind je zo leuk aan tennis?
  Jorinde: Nou, de bal moet over het net dus dat is belangrijk en leuk en de sport gaat natuurlijk ook gepaard met een hele hoop gezelligheid! Vroeger heb ik wel ook gehockeyd, maar de sfeer op HBC is zo gezellig, dat gaf de doorslag om dit mijn hoofdsport te maken. Vooral de combinatie van competitie en de gezelligheid daaromheen vind ik heerlijk.

 • Wie is jouw favoriete tennisspeler en waarom?
  Jorinde: Ik heb geen leukste of favoriete tennisspeler, maar ik zou alles doen om de backhand van Federer te krijgen! Om Ruud (tennisleraar) te plagen en omdat die backhand gewoon fantastisch is. Van Ruud moet het dubbelhandig eigenlijk.

 • En wat is jouw eigen beste slag?
  Jorinde: Mijn beste slag is mijn forehand, omdat ik die regelmatig door de tramrails langs de netspeler kan leggen. Tegenstanders pas hier dus op 😉!

 • Welke uitdaging voor onze verenging pak jij de komende tijd graag aan?
  Jorinde: Ledenbehoud is voor HBC erg belangrijk, omdat wij signaleren dat veel mensen lid worden, maar toch ook snel weer opzeggen. We willen deze nieuwe leden graag langer behouden.  Ook willen we de vrijwilligerstaken toegankelijker maken voor alle leden. Bijvoorbeeld door deze behapbaarder te maken voor mensen met een drukke agenda qua benodigde tijd, maar ook door de leden duidelijk te informeren wat een taak precies inhoudt qua werkzaamheden en te investeren tijd.

 • Waarom is HBC de tennisvereniging in de omgeving waar jij je hart aan hebt verpand?
  Jorinde: Dat is al begonnen met mijn vader, die heeft namelijk het eerste Open Toernooi van het tennispark gesponsord, toen nog het BOW Open genaamd. Verder ben ik vanaf mijn 6e opgegroeid op de vereniging. Tot mijn 16e heb ik hier getennist en na mijn studie ben ik weer lid geworden. There’s no place like home!

 • Hoe kijk je naar andere verengingen en hun successen en tegenslagen? Kunnen wij daar nog iets in beteken of van leren?
  Jorinde: Ik denk dat het goed is om te kijken naar andere verenigingen en onze kring van tennisverenigingen in Haarlem. Ik onderhoud graag goed contact met leeftijdsgenoten binnen deze verenigingen, zoals met de nieuwe voorzitter van Kontakt Eric Jonk. Zij zijn een club die ook heel gezellig is, maar op een andere manier is ingericht. Wij kunnen daarom veel van elkaar leren. Ook zijn de contacten met Merlenhove als vereniging in dezelfde gemeente en de contacten met de gemeente erg belangrijk. Een voorbeeld hiervan is het contact met de gemeente over de toekomst van de tennisbanen. Zoals genoemd in de Algemene Leden Vergadering hebben we het bijvoorbeeld ook over de mogelijkheden voor het spelen van Padel binnen Heemstede.
   
 • Heb je als uitsmijter nog een boodschap voor de leden?
  Jorinde: Ik hoop dat ik mijn voorzitterstaken net zo goed kan vervullen als mijn voorgangers. Ook hoop ik dat de leden, jullie dus, je altijd vrij voelen om bij het bestuur te komen met vragen. Maar vooral OOK met nieuwe ideeën voor de vereniging. En uiteraard gaan we er samen voor om er hele mooie jaren van te maken. Hopelijk binnenkort weer coronavrij! 

Nieuwscategorieën