Bloemetjesdag 3 oktober

24 september 2021


Vrijwilligers Tennisvereniging HBC spelen Petanque  

Zondag 3 oktober was het de dag voor de vrijwilligers van Tennisvereniging HBC. “In plaats van een bloemetje” wordt er al vele jaren een dag georganiseerd waarin het bestuur van Tennisvereniging HBC de vrijwilligers bedankt voor hun inzet in het afgelopen jaar.
In deze Corona periode was het voor het bestuur en de commissie toch moeilijk om een gezellige, Corana vrije dag te organiseren waar normaal de start en het eind in het clubhuis plaatsvindt. Maar TVHBC vindt altijd wel een oplossing. Geen bussen huren maar eigen vervoer, niet te ver weg en een locatie waar we buiten en bij slecht weer binnen konden zijn en met ca 80 vrijwilligers gebruik kunnen maken van de Horeca voor een hapje en een drankje.
Wat er op deze dag gedaan wordt is al jaren “Het geheim van het bestuur en de commissie” en ook dit jaar is het geheim geheim gebleven. Verzamelt werd er op de parkeerplaats bij de kerk van de Jehova getuigen aan de Vlietweg in Haarlem Noord. Daar werden de vrijwilligers door verwezen naar Petanque Union Kennermerland (PUK).  Welke iets verderop ligt. Zo werd de locatie tot het laatst geheim gehouden.
Na de ontvangst met een kopje koffie of thee werd er een uitleg gegeven over het spel “Petanque”, een variant van Jeu de Boules, waarna in groepjes wedstrijden gespeeld werden. Met een korte onderbreking voor een hapje en een drankje werd er tot laat in de middag gespeeld.
Ook onze burgemeester mevrouw Astrid Nienhuis toonde haar belangstelling voor onze vrijwilligers en speelde diverse spelletjes Petanque mee. De dag werd afgesloten met een heerlijk buffet waarna het nog lang onrustig bleef op de banen van PUK in Haarlem Noord voordat iedereen weer naar Heemstede was vertrokken.
Ondanks de coronaregels konden de leden weer terug zien op een gezellige vrijwilligers dag.   

De winnaars waren: 1e prijs Charles de Lugt en Hans Hopstaken en bijna eerste prijs Eline Fonkert en Martijn Schut.

Nieuwscategorieën