Bloemetjesdag 2019

07 oktober 2019


Vrijwilligers Tennisvereniging HBC naar de “Marker Wadden”.
De eerste zondag in oktober is traditiegetrouw de dag voor de vrijwilligers van Tennisvereniging HBC. “In Plaats Van Een Bloemetje” wordt er al vele jaren een dag georganiseerd waarin het bestuur van Tennisvereniging HBC de vrijwilligers bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar. Meer dan 120 vrijwilligers worden voor deze dag uitgenodigd waar velen altijd zeer graag gebruik van maken.
Wat er op deze dag gedaan wordt is al jaren “Het geheim van het bestuur en de commissie” die dit organiseren. Er zijn al vele “Bloemetjesdagen” geweest die altijd weer verrassend zijn voor de vrijwilligers. Bijvoorbeeld Stadswandelingen in o.a. Den Haag, Leiden, Alkmaar. Boerengolf, Tennisgolf, Fietstochten in en  rond Haarlem, Artis, Klootschieten, Solex rijden,Puzzeltocht in de Jordaan,Cabaret met diner, Beeld en geluid in Hilversum enz. enz.
Ook dit jaar was het op 6 oktober verzamelen in het clubhuis met het advies: doe makkelijke kleding aan en neem een windjack mee. Na de koffie werd de busreis ingezet naar Lelystad waar in de Bataviahaven de boot “De Abel Tasman” klaar lag. Abel Tasman, de Nederlandse zeevaarder die Tasmanië, Australië en Nieuw-Zeeland op de kaart zette. De kapitein vertelde dat we naar de Marker Wadden zouden gaan. Maar eerst stond er een heerlijke lunch klaar op de boot. Op open water werden de zeilen gehesen met hulp van onze vrijwilligers. Na ruim een uur varen werd het pionieren op de Marker Wadden.
Samen met diverse gidsen zijn de groepen over nieuwe paden en vlonders, langs uitgestrekte slibvelden en vogel kijkhutten gelopen. De gidsen vertelden de verhalen over de aanleg van de Marker Wadden, wees op de bijzondere plekjes en liet de nieuwste natuurontwikkelingen zien. Er werd genoten van vooral van de weidsheid van deze natuurarchipel in het Markermeer.
Na de  rondleidingen bracht de Abel Tasman ons weer naar Lelystad onder het genot van een hapje en een drankje. De busreis naar Heemstede kon daarna beginnen. Onderweg in de bus werd er gezorgd voor wat vertier, een hersenkraker en een ware Bingo.
In het clubhuis stonden een drankje en een warme maaltijd klaar in de vorm van een “Captains dinner” geheel verzorgd door Van Wieringen Cuisiniers. Ook werd het bestuur nog even in het zonnetje gezet voor hun enorme inzet van het afgelopen jaar.
Het is de commissie weer gelukt om een unieke Bloemetjesdag te organiseren voor de vrijwilligers van de Tennisvereniging HBC.

Nieuwscategorieën